Slagerij Verweij

Kerkweg 5
3481 CP Harmelen
0348-441481

De runderen

De runderen zijn speciale vleesrassen. Door Lekkerland Excellent samengesteld in de fokkerij. Dit in combinatie met de gezonde voeding, die eveneens in eigen huis bereid wordt, verklaart de mooie en zachte structuur van het vlees.

De runderen staan in de ruime stallen, niet op vee-roosters die de mest gemakkelijk weg laten lopen, maar op ouderwets stro dat driemaal per dag moet worden ververst. Dit bevordert zeker niet de efficiëntie in het bedrijf maar wel de diervriendelijkheid, die Jasper Meerkerk hoog in het vaandel heeft staan. Deze diervriendelijkheid is tevens de reden dat bij het aanbreken van de eerste lentezon de poorten open gaan en de koeien en kalveren zich kunnen begeven op de kilometers grasland direct gelegen aan de boerderij.

Door het grote succes van deze diervriendelijke werkwijze is Lekkerland Excellent een samenwerkingsverband met een aantal boerenbedrijven uit de omgeving aangegaan. Hierdoor kan hij aan de vraag en kwaliteitseisen voldoen. Dit zijn boeren die dezelfde werkwijze en liefde voor het vak en de dieren hebben.

Kleinschaligheid

 

Kleinschaligheid Op de boerderij van Lekkerland Excellent wordt er al meer dan 25 jaar dag in dag uit aan een eerlijk product gewerkt. Door zich te specialiseren in luxe rundvlees kon Meerkerk ontsnappen aan de ijzeren wet van de efficiëntie die de veehouderij jarenlang gedomineerd heeft. Kleinschaligheid en diervriendelijkheid zijn hiervoor in de plaats gekomen. Dat kalveren en runderen behalve zijn vak ook zijn passie zijn, is te zien aan het enthousiasme wat hij uitstraalt wanneer hij over zijn boerderij vertelt. Ook zie je dit aan het plezier waarmee hij elke dag met de dieren bezig is.

Het resulataat is dat de kalfjes en koeien groeien tot sterke runderen die tijdens hun verblijf op Lekkerland Excellents boerderij geen stress gekend hebben. Dit vakmanschap, de passie en de routine waarmee de boer elke dag zijn dieren verzorgt, in tegenstelling tot de massale vee industrie maakt nou het grote verschil in kwaliteit, malsheid en smaak. Het vlees smaakt ouderwets lekker zoals het hoort.

Slagerij Verweij

Kerkweg 5
3481 CP Harmelen
0348-441481

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 13:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 15:30
zondag Gesloten